Ons advies om een stand te houden op het Salon Livre Jeunesse

Het Salon du Livre de Jeunesse is een welbekend evenement, zowel voor families als voor professionals uit het onderwijs en de zorgsector voor kinderen. Een mooie zichtbaarheid voor uitgevers!

Een vakbeurs is zowel een communicatiemiddel als ontmoetingsplaats. Uw publiek heeft toegang tot uw publicaties, maar kan uw werken ook zien, aanraken en uittesten.

Om een groter publiek aan te trekken, biedt het Salon Livre Jeunesse verschillende animaties: ontmoetingen met auteurs, tentoonstellingen, conferenties, openbare lezingen, lezingen, in de kijker plaatsen van bepaalde werken, literaire prijzen… Dit alles wordt in goede banen geleid door Luc Battieuw, de directeur van het Centrum voor Jeugdliteratuur in Brussel.

Ontmoet opvoeders en leerkrachten uit het lager onderwijs

Het Salon Livre Jeunesse wordt georganiseerd in de marges van het Salon EDUC waar alle professionals uit de onderwijswereld, de opvoeding en kinderzorg elkaar ontmoeten. Dat wilt zeggen directeurs, logopedisten, animatoren, alsook bibliothecarissen, PMS-agenten, schoolgebonden mediatoren en natuurlijk leerkrachten.

Trek dit voltallige publiek aan op uw stand

Om u in te schrijven, raden wij u aan op uw doelstelling voor uw deelname aan het Salon Livre Jeunesse goed te bepalen.

Indien u over uw eigen expositiemateriaal beschikt of indien u een gepersonaliseerde stand wilt creëren, raden wij u aan om te kiezen voor een “vrije oppervlakte” zodat u uw verbeelding de vrije loop kan laten.

Als dit niet het geval is, kan u beter kiezen voor een half-ingericht pack, aangezien dit veel completer en goedkoper is (Oppervlakte, scheidingswanden, dakstijlen en tapijt inbegrepen).

Voorzie een ruimte om de bezoekers uw werken te laten uittesten of door uw publicaties te laten bladeren

Bij de reservering van uw stand, moet u ook voldoende plaats voorzien om meerdere personen tegelijkertijd te kunnen verwelkomen. Laat de bezoekers uw producten ontdekken in waarheidsgetrouwe situaties, want dit is, natuurlijk, de beste manier om ze te overtuigen om uw producten te kopen.

Zorg voor animatie op uw stand tijdens het Salon de l’Éducation

Wat is er beter om uw fonds in de kijker te plaatsen dan alles te tonen wat u kan aanbieden met een lezing of animatie rond jeugdliteratuur?

De bezoeker zal onder de indruk zijn van uw animatie en zal meer tijd spenderen op uw stand. Daarenboven zal een menigte vaak een nog grotere menigte aantrekken. Als u de animatie nog verder wilt doortrekken, kan u de bezoekers nog meer betrekken bij uw aanbod…
 

Vraag om gecontacteerd te worden