Waarom exposeren op het Salon Livre Jeunesse in Brussels Expo?

Het Salon Livre Jeunesse is een uitsluitend Franstalige B2C beurs voor het grote publiek, en het trefpunt voor uitgevers van jeugdboeken en -albums, jongerenpers en aanverwante voorwerpen, alsook instellingen die het boek en de lectuur ondersteunen en verdedigen.

Het Salon biedt tevens animaties en thematentoonstellingen voor klasbezoeken aan.

Het Salon Livre Jeunesse is open van 3 tot 7 oktober van 9.00 u tot 17.30 u tijdens de week en van 10.00 u tot 18.00 u tijdens het weekend.

Toegangsprijs bezoekers: € 7 in voorverkoop en € 10 ter plaatse.

Meer dan 40 uitgevers exposeren op het Salon Livre Jeunesse 2018

Voor deze verjaardagseditie verwachten we maar liefst 40 exposanten, verdeeld over 3 activiteitensectoren:

  1. Jeugduitgeverijen en jongerenpers
  2. Promotie van het jeugdboek
  3. Accessoires verbonden met het jeugdboek

Een heel ruim publiek

Het Salon Livre Jeunesse verwacht ongeveer 20.000 bezoekers met een heel uiteenlopende achtergrond, die wij in 4 segmenten verdelen:

  1. Ouders, grootouders en kinderen (segment groot publiek)
  2. Bibliothecarissen en boekhandelaars
  3. Leerkrachten uit de basisschool

Leerkrachten Frans (middelbare school)

Het Salon Livre Jeunesse wil de bezoeker laten kennismaken met de rijkdom en diversiteit van het jeugdboek.

Voor uw uitgeverij of vereniging is dit Salon een gelegenheid om meer dan 20.000 bezoekers te bereiken, families en duizenden beleidbepalers die de nabijgelegen EDUCbeurs bezoeken.

Het Salon is tevens een forum voor expressie en debat rond jeugdliteratuur, het gebruik ervan in de klas, de plaats ervan in de opvoeding en het belang ervan tijdens het hele leerproces.

Een veertigtal uitgevers uit België, Frankrijk, Zwitserland, Quebec … zijn vertegenwoordigd. Daartoe behoren zowel grootschalige uitgevers als kleine, creatieve uitgeverijen.

Het enige echte Salon du Livre de Jeunesse is er weer … in Brussel!

Na Namen en Charleroi zetten we het jeugdboek in de kijker in Brussel.

Het Salon du Livre de Jeunesse in Brussel is uniek in België en dus een must voor de beleidbepalers. Door onze locatie naast de 25e Educatiebeurs (vakbeurs voor onderwijstools) kunnen we rekenen op het bezoek van duizenden professionals uit de educatieve sector.

De ouders en professionals informeren om de kinderen zin te geven om te lezen

Het lezen van boeken is voor elk kind een verplichte en essentiële stap naar kennis en cultuur. Elk kind moet kunnen ontdekken hoe leuk lezen is.

Die belangrijke rol is in de eerste plaats weggelegd voor de ouders en de professionals uit de educatieve sector – die weinig of niet onderlegd zijn in deze materie – en voor de specialisten van het boek …

Het Salon Livre Jeunesse laat hen ook kennismaken met de troeven van het jeugdboek, de mogelijke animaties rond het boek, de vele thema’s die in de klas aan bod kunnen komen, …  Op deze beurs kan de bezoeker terecht voor advies, oriëntatie en opleiding.

Het merendeel van de educatieprofessionals brengt een bezoek aan dit Salon

Het Salon Livre Jeunesse wordt georganiseerd in de marge van de EDUCbeurs. Zo krijgt u de kans om uw contacten met de professionals uit het onderwijs, de educatieve sector en de kinderdagopvang (bibliothecarissen, leerkrachten uit het kleuter- en basisonderwijs, pedagogen, toekomstige leerkrachten, inspecteurs, aankoopverantwoordelijken, …) aanzienlijk te vergroten.

Beleidbepalers die de jongeren daarna beter zullen kunnen adviseren, en die beter onderlegd zullen zijn om hen de liefde voor het boek bij te brengen.

Het belooft een geanimeerd evenement te worden voor uw bezoekers

Het centrale thema op de EDUCbeurs, die naast het Salon Livre Jeunesse plaatsvindt, is dit jaar: lezen. Een onderwerp dat voor elk niveau anders ingevuld wordt.

Gedurende de hele beurs worden er lezingen georganiseerd voor leerkrachten uit het basisonderwijs en leerkrachten Frans. Ontmoetingen met auteurs, tentoonstellingen, voorleessessies, eerbetuigingen, literaire prijzen, lezingen, boekanimaties, signeersessies, …

U aarzelt nog om exposant te worden of u hebt nog vragen?

Raadpleeg de plannen en tarieven van de stands

Raadpleeg de plannen van de beschikbare stands en hun tariefroosters en vul de bestelbon in

Raadpleeg de plannen en tarieven

Exposeren op het Salon Livre Jeunesse

Salon Livre Jeunesse

Wilt u meer weten over de deelnemingsvoorwaarden als exposant?

Hier vindt u meer info over uw voordelen

Over de beurzen

EDUCbeurs wordt georganiseerd door:

People & Places

Adres :
Emile Bockstaellaan 191
1020 Brussel België

E-mail : info@saloneduc.be

Fax : +32 2 423 28 89